Lång erfarenhet av takläggning

Kvalitet på taket har stor betydelse för husets uppvärmningskostnader och måste vara absolut tätt, annars kan det bli problem, så som fuktskador på de underliggande skikten. Taket brukar också vara en viktig del av det estetiska intryck ett hus gör. I den här texten kommer vi bland annat att gå igenom vad takjobb kan innebära och när man bör göra det.

Omläggning och underhåll av tak

Ett av de största renoveringsprojekten man kan ge sig i kast med är omläggning av taket. Hur ofta man behöver göra det beror helt på materialet. Vill du ha ett tak som kan hålla i mer än 50 år är tegel att rekommendera. Åtminstone om taket har tillräckligt brant lutning för att tegel ska passa. Takjobb kan även handla om reparationer av ett tak som tagit skada eller om underhåll, så att man inte behöver lägga om det lika ofta. Takjobb kan också innebära sådant som att montera takfönster, att putsa om en skorstenen och att kontrollera vilket skick taket är i. Alla arbetsmoment på tak kräver lösningar som garanterar säkerheten för dem som arbetar och det kan vara en anledning till att anlita proffs – som är vana vid att utför arbetet på ett säkert sätt.

Takjobb är en viktig del av alla bygg- och många renoveringsprojekt

Se över ditt tak

Om taket inte håller måttet kommer det att bli problem. Takläggare Västerås kan hjälpa dig att bedöma vilka insatser som behövs för att just ditt tak ska skydda underliggande strukturer och bidra till husets värmeisolerande förmåga. Samtidigt som det är snyggt och passar bra ihop med övriga byggnadsdetaljer. De hjälper dig oavsett om du behöver se över detaljer, utföra underhåll eller om du önskar lägga om hela taket.