Vårt arbetsätt

1. Dubbla luftspalter
Var femte hushåll i Sverige lider av fukt- och mögelskador, ändå envisas man fortfarande med att bygga taken för tätt. För över 20 år sedan var man tvungna att andra byggsätt i Finland på grund av klimatförändringar och övergå till dubbla luftspalter. Tack vare detta kan frisk luft passera obehindrat och på så vis hålla taket  torrt och friskt. Därför påstår vi att vi har en mission här i Sverige.
2. Helt unik farmarskruv
Normal farmarskruv är endast lackade en gång. Det betyder att när man skruvar fast den lossnar delar av lacken. Om ett antal år har du fullt med rostiga skruvar på taket. Kingiskruven har upp till 50 års garanti och är lackad tre gånger vilket gör att den behåller sin funktion år efter år. Vanlig farmarskruv lämnar metallspån efter sig. Du får dem i terassen, blir liggande på taket och rostar. Värst av allt, spånet har en benägenhet att tränga in sig i gummitätningen. Kingis unika farmarskruv lämnar inga metallspån efter sig.
3. Mögelbehandlat virke
Virket som läggs uppe på taket är det mest utsatta i hela huset. TioTak är troligtvis det enda takföretaget i Sverige som använder mögelbehandlat virke. Detta för att ditt tak ska hålla i generationer.
4. Skarvfria hängrännor
Hängrännorna tillverkas måttbeställda på plats med hjälp av våra maskiner. Det innebär att du får helt skarvfria hängrännor till ditt tak, utan risk för läckage ovanför ytterdörrar eller fönster.
5. 50 års garanti på plåten
I Finland lägger man plåt på över 90% av alla tak.
* Plåt är lätt för takkonstruktionen
* Plåten måttbeställs, helt unik för varje tak, vilket innebär att den blir helt skarvfri.
* Plåt håller tätt
* Plåt är underhållsfritt
Den plåt vi använder har 50 års teknisk garanti och 20 års kosmetisk garanti, vilket innebär att dess nyans inte förändras.